Hygieniapassi-valmennus
Opi käsittelemään ja varastoimaan elintarvikkeita oikein. Saat yksityiskohtaisen perehdytyksen hygieniapassin suorittamiseen verkkovalmennuksessa.
Tässä valmennuksessa Koutsien keittiöiden kapteeni Lassi Jyrkkänen valmentaa hygieniapassin suorittamiseen tarvittavan tiedon pohjalta ja varmistaa valmennettavan osaamisen todenmukaisen vaikeustason hygieniapassitehtävillä.
Tämä valmennus on tarkoitettu kaikille, jotka tulevia työtehtäviä silmällä pitäen osallistuvat hygieniapassitenttiin ja haluavat varmistaa oman osaamisensa ennen itse tenttiä. Hygieniapassi on pakollinen lähes kaikissa ravintola-alan työtehtävissä, joten sen tärkeys on merkittävä todistus alan työtehtäviin haettaessa.
Tässä valmennuksessa opit seuraavat asiat:
- Miksi tarvitaan hygieniapassi?
- Mitä tarkoittaa omavalvonta?
- Mikä on elintarvike?
- Elintarvikelaki
- Henkilökohtainen hygienia
- Raaka-aineiden varastoinnin ja vastaanoton oikeaoppisuuden
- Työpisteen siisteyden
- Misaaminen
- Raaka-aineiden käsittely
- Ruuan kypsennysmenetelmät
- Ruuan oikeat lämpötilat ja säilytys
- Ruokien järjestys buffassa
- Siisteyden ylläpito ruokien tarjoilussa
- Ruokanäytteiden otot
- Lämpimien ruokien jäähdytys
- Siivoussuunnitelma ja puhtaanapito
- Hyödylliset ja haitalliset mikrobit ja bakteerit
- Ruokamyrkytyksen ja epidemian aiheuttajat
- Mitä on Oiva ja mitä se ei ole?
Lopuksi tuomme konkretiaan kuinka viet kerralla hygieniapassin maaliin mittaamalla tietoutesi kahdella harjoitustehtävällä, jotka vastaavat vaikeusasteltaan aitoja hygieniapassin tenttikysymyksiä.
“Olemme rakentaneet sinulle valmennuksen, jonka avulla käyt tehokkaasti läpi materiaalin hygieniapassin tenttiä varten.
Teimme lisäksi tähän valmennukseen kaksi harjoitustehtävää, jotka pitävät sisällään yhteensä 80 erilaista kysymystä aiheesta.
Tsemppiä valmennukseen!”
LASSI JYRKKÄNEN
Koutsisi
Olen työskennellyt ravintola-alalla 15 vuotta useissa eri tehtävissä, mutta pääosa kokemuksesta on keittiöistä kokkina ja esimiehenä toimimisesta. Tällä hetkellä olen yrittäjä, opettaja ja valmentaja. Haluan tuoda omaa näkemystäni keittiöpuolelle tehokkuudesta, kannattavuudesta, suunnittelusta ja henkilökunnan hyvinvoinnista.
Usein kysytyt kysymykset
Terveiset Lassilta:
"Valmennuksen käytyäsi uskon, että klaaraat tulevan hygieniapassitentin läpi. Me Koutsit rakennamme materiaalin sellaiseksi, että kiinnostus alaa kohtaan yhdessä valmennusten kanssa riittävät alkuun uralla ravintola-alalla. Lopun tiedon ja taidon saa kokemuksen kautta kentällä."